Ζακυνθινό στιφάδο

29 Σεπτεμβρίου 201409:40

Υλικά

1½ κιλό κουνέλι
1 κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
10 ή και περισσότερες σκελίδες σκόρδο
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρίφαλα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
150γρ. λαδογραβιέρα Ζακύνθου ή κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φύλλα δάφνης
Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και κόβετε το κουνέλι σε μερίδες. Το βάζετε σε γυάλινο ή βαθύ πλαστικό σκεύος και το περιχύνετε με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 24 ώρες.

Βήμα 2

Το στραγγίζετε και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές μέσα σε πλατιά κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Προσθέτετε το σκόρδο ελαφρά χτυπημένο στο μπλέντερ, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο διάστημα αυτό, αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο από το υγρό της μαρινάδας.

Βήμα 4

Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί κομμένο σε κυβάκια. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με πουρέ πατάτας.

Πηγή:www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr