Στέργιος Γιαλάογλου για την τοποθέτηση Κοντονή σχετικά με την δικαιοσύνη

17 Οκτωβρίου 201718:57

Ο γνωστός δικηγόρος με ανάρτηση του στο Facebook αναφέρεται στην δήλωση του υπουργού δικαιοσύνης «Το Δικαστήριο φέρει το βάρος της ευθύνης για την απόφαση που εξέδωσε». Ο Στέργιος Γιαλάογλου εύστοχα σημειώνει πως «Δηλ. οι δικαστές, για ότι συμβεί από δω και πέρα έχoυν την ευθύνη ως συνέπεια των πράξεων τους»

Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Το Δικαστήριο φέρει το βάρος της ευθύνης για την απόφαση που εξέδωσε, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, για την απορριπτική απόφαση στην αίτηση αναστολής της νεαρής που καταδικάστηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Δηλ. οι δικαστές, για ότι συμβεί από δω και πέρα έχoυν την ευθύνη ως συνέπεια των πράξεων τους. Ως Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του και δείχνει τους πραγματικούς ενόχους στο αλαλάζον πλήθος που εκτόξευσε μπουκάλια και καρέκλες στους δικαστές σε μια αίθουσα γεμάτη ΜΑΤ όπου ακούγονταν το σύνθημα Μπάτσοι – Δικαστές! Άρα υπονοεί ότι και ο Ζαφειρόπουλος υπέστη τις συνέπειες των πράξεων του, σε μια κοινωνία ασύντακτη, χωρίς κανόνες συμπεριφοράς για πολίτες, όπου η δικαιοσύνη επιβάλλεται από το πλήθος, από τις συλλογικότητες, από τον αγράμματο, νυχτωμένο χειροκροτητή, από τον ασύντακτο αναρχικό, αντιεξουσιαστή, από έναν ανίδεο πολιτικό. Δεν αρκεί τελικά η αποχή μας από τα καθήκοντα μας για την απώλεια του συναδέλφου μας. Θα έπρεπε συλλογικά να προκαλούσαμε δημόσιες συζητήσεις για τον ρόλο της Δικαιοσύνης, να συζητήσουμε για την εξελισσόμενη βία, τον κίνδυνο της ανομίας και της αμφισβήτησης του ρόλου δικαστών και δικηγορων, την ευθύνη των πολιτικών στην διαμόρφωση συνείδησης κράτους δικαίου, και τόσα αλλα. Οι δηλώσεις Κοντονή και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι επικίνδυνα εμπρηστικές και πρόσφορες για διέγερση σε απείθεια.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media

Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]