Σούπα με γαρίδες και φασολάκια

15 Μαρτίου 201613:49

Υλικά για 4 άτομα
20 ml. λάδι καρύδας
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
10 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
1920 ml ζωμό λαχανικών
60 ml. σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. σάλτσα ψαριού
220 γρ. φασολάκια πλατιά καθαρισμένα
1/8 κ.γ. λευκό πιπέρι
1 κονσέρβα μπαμπού
450 γρ. γαρίδες μικρές καθαρισμένες
15 ml. σουσαμέλαιο

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το τζίντερ και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το ζωμό των λαχανικών, τη σόγια, τη σάλτσα ψαριού, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση και προσθέτουμε τα βλαστάρια απο μπαμπού, τα φασολάκια και τις γαρίδες, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράζουν για περίπου 7-10 λεπτά.

Αποσύρουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή : cookbox.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr