Σεφταλιές με γιαούρτι

6 Μαρτίου 201618:20

Οι σεφταλιές είναι κλασικό Κυπριακό πιάτο, διεθνώς γνωστό, πλούσιο σε θερμίδες αλλά και σε γεύση.

Υλικά (Σερβίρει 6)

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά αρνίσιο
2 κρεμμύδια (τριμμένα)
2 αυγά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ψίχα από 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 αρνίσιες μπόλιες
6 κ. σούπας γιαούρτι σακούλας
λίγη πάπρικα
6 πίτες για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις μπόλιες σε τρεχούμενο κρύο νερό και τις βάζουμε σε ένα μπολ με ξύδι και νερό για 10 λεπτά.

Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και την στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα νερά.

Ρίχνουμε τον αρνίσιο και τον μοσχαρίσιο κιμά σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε τα αυγά ,αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά, τα κρεμμύδια,την ψίχα του ψωμιού, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και στην συνέχεια το πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια σαν σουτζουκάκια.

Στραγγίζουμε τις μπόλιες από το νερό και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.

Τυλίγουμε μιάμιση φορά μια σεφταλιά σε κομμάτι μπόλιας και κόβουμε με μαχαιράκι το περίσσευμα.

Επαναλαμβάνουμε για όλες τις σεφταλιές μας.

Ψήνουμε τις σεφταλιές στο γκριλ ή ακόμα καλύτερα σε κάρβουνα για 15-20 λεπτά, γυρνώντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε τις σεφταλιές βάζοντας μια κουταλιά στην κάθε μερίδα.

Σημειώσεις συνταγής

Πριν ψήσουμε τις σεφταλιές, τις αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να σφίξουν.

Επειδή η παρασκευή της σεφταλιάς είναι κάπως “μπελαλίδικη” μπορείτε να φτιάξετε διπλάσια ποσότητα.

Οι άψητες σεφταλιές αποθηκεύονται στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.

Πηγή: sidages.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr