Ο Δήμος Αβδήρων δεν ζήτησε καμιά διαβεβαίωση αν είναι ασφαλές το πέρασμα του TAP κάτω από τον κεντρικό δρόμο του Δήμου

17 Αυγούστου 201717:21

Επί δύο εβδομάδες προσπαθούσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον Δήμαρχο Αβδήρων η κάποιος υπεύθυνο για να μας δώσει μια απλή πληροφορία. Φαίνεται όμως πως οι καλοκαιρινές διακοπές αποδεκάτισαν την διοίκηση και μόλις σήμερα (Πέμπτη) και πάλι από δική μας επιμονή πήραμε την απάντηση στην ερώτηση μας. 

Ο TAP σε πολλά σημεία τέμνει επαρχιακές οδούς αλλά και την Εγνατία και σύμφωνα με την τελευταία η Κοινοπραξία έχει δώσει τις απαραίτητες μελέτες – εκτός από ένα σημείο το οποίο θα διαβάσετε τις επόμενες ημέρες – που παρουσιάζουν στοιχεία ότι η διέλευση του αγωγού είναι ασφαλής. Όσο αφορά τους επαρχιακούς δρόμους, τα στοιχεία αυτά, πάντα σύμφωνα με τον Δήμο Αβδήρων, δόθηκαν στις Περιφέρεια και η οποία έδωσε τις σχετικές άδειες για να προχωρήσουν τα έργα.

Όμως θα δούμε στα πλάνα από το drone ότι ο αγωγός διασχίζει ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στα Άβδηρα και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου. Πολλοί χρήστες του Xantnhipress αναρωτήθηκαν και επικοινώνησαν μαζί μας , αν ο Δήμος έχει τις διαβεβαιώσεις ότι τουλάχιστον αυτό το σημείο είναι ασφαλές και αν έχουν παρθεί επιπλέον μέτρα. Στην ερώτηση μας αυτή προς τον Δήμο Αβδήρων μας απάντησαν ότι τις άδειες τις έδωσε η Περιφέρεια. Και ξανά στην ερώτηση μας, παρόλο που τις άδειες τις έδωσε η Περιφέρεια, αν ο Δήμος ζήτησε επιπλέον εγγυήσεις για το συγκεκριμένο σημείο, απάντηση δεν πήραμε.

Αυτό που μας αναφέρθηκε από τον Δήμο και μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως σε ότι αφορά τον ίδιο τον Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» σε έργα του TAP χωρίς να ζητήσει τις διαβεβαιώσεις αυτές. Και όπως μας είπε άλλος Δήμαρχος που ο TAP περνά από τον Δήμο του, «μελέτες φέρνουν, τι λένε αυτές οι μελέτες και αν είναι σωστές δεν το ξέρουμε, πρέπει να έχουμε μια στρατιά μηχανικών να τις αναλύουν»

Να σημειώσουμε ότι καθημερινά από τον δρόμο αυτό εκτός τους χιλιάδες πολίτες που περνούν με τα οχήματα τους, υπάρχει και η διέλευση εκατοντάδων παιδιών αφού λίγο παρακάτω βρίσκεται σχολικό συγκρότημα 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr