Μαρέγκες μαστίχα με κόκκινα φρούτα

26 Ιουλίου 201413:55

Υλικά

  • για τη μαρέγκα
  • ασπράδια από 4 αβγά
  • 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • για τη γέμιση
  • 400ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 20γρ. ζάχαρη, άχνη
  • ½ λοβό βανίλιας
  • για τη διακόσμηση
  • 180γρ. μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα

Φτιάχνετε τη μαρέγκα

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα βάζετε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στη µέτρια ταχύτητα, μέχρι να σφίξουν πολύ καλά και να κάνουν κορυφές που θα μένουν.

Βήμα 2

Αφού η μαρέγκα σας διογκωθεί σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το μαστιχέλαιο και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ*.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 90-100°C. Σε ένα ταψάκι απλώνετε μια λαδόκολλα.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και κόβετε πάνω στη λαδόκολλα σχήματα της αρεσκείας σας.

Βήμα 5

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο τις μαρέγκες για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.

Φτιάχνετε τη γέμιση

Βήμα 1

Κόβετε το λοβό κατά μήκος στη μέση, τον ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια με ένα μυτερό μαχαιράκι σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας.

Βήμα 3

Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Μοντάρισμα

Βήμα 1

Γεμίζετε τις μαρέγκες με τη σαντιγί βανίλια και τη μαρμελάδα κόκκινα φρούτα και διακοσμείτε ανάλογα.

Σημείωση: *Μαρίζ είναι η σπάτουλα από σιλικόνη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αφαιρούνται από τα τοιχώματα ενός μπολ τα μίγματα που φτιάχνετε. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε επίσης όταν θέλετε να “στρώσετε” την επιφάνεια ενός γλυκού.

Πηγή:www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr