Ελληνική

21 Φεβρουαρίου 2017

Μπεγώτο (μαριδάκι χιώτικο)

Μια πραγματικά πρωτότυπη συνταγή μεζέ που θα λατρέψετε. Υλικά συνταγής ½ κιλό ψιλό μαριδάκι ¼ του κιλού κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές […]
29 Ιανουαρίου 2017

Μελιτζάνες γεμιστές με χοιρινό, μπέικον και ταλαγάνι

Υλικά συνταγής 4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες 200 γρ. χοιρινή σπάλα σε κύβους 100 γρ. ταλαγάνι 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 2 σκελίδες […]
22 Δεκεμβρίου 2016

Κλέφτικο κότσι στη λαδόκολλα

Από τη Στερεά Ελλάδα Υλικά συνταγής Κότσια από αρνάκι ή κατσικάκι: 3, γύρω στα 500 γρ. το καθένα φέτα σκληρή: 1/2 […]
8 Δεκεμβρίου 2016

Πατάτες με αυγά από την Αγόριανη

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες. Συστατικά: 400 γρ. πατάτες 4 […]
5 Νοεμβρίου 2016

Τηγανιά με πράσα και κεφαλογραβιέρα

Κόψτε τις ροδέλες του πράσου πολύ λεπτές και ρίξτε, αν θέλετε, και μερικά μανιτάρια που του πάνε πολύ. Υλικά συνταγής 1½ […]
25 Σεπτεμβρίου 2016

Σπετζοφάι (βολιώτικο)

Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι […]
1 Αυγούστου 2016

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί

Παραδοσιακή συνταγή από την Χίο, που συναντάμε πλέον σε όλη την επικράτεια.Συστατικά: 20 άνθη κολοκυθιούκληματόφυλλαρύζικρεμμύδια ξεράφρέσκος δυόσμοςμάραθοςαλάτιπιπέριλίγο λάδι για τσιγάρισμα Οδηγίες: […]
14 Ιουνίου 2016

Μυτιληνιοί κεφτέδες με ούζο

Υλικά συνταγής 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτοςμπαγιάτικο ψωμί-ψίχα βρεγμένο, καλά στραγγισμένο (περίπου μισή φρατζόλα)1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη2 αυγά1 […]
28 Μαΐου 2016

Σκορπιοί Κορφιάτικο Μπουρδέτο

Γνήσιο, Κερκυραϊκό φαγητό για μερακλήδες! Τα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα, πάντα θα είναι αγαπητά και θα εντυπωσιάζουν σε κάθε τραπέζι! Υλικά:1 […]
8 Μαΐου 2016

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Προετοιμασία: 40 λεπτά. Μαγείρεμα: 2 ώρες και 25 λεπτά. Μερίδες: 6. Δυσκολία: μέτριο Υλικά συνταγής κόκορας ή κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής: 1 […]
23 Απριλίου 2016

Μποξάς Θεσσαλονίκης

Υλικά συνταγής 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού ) Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις 120 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 2 […]
13 Απριλίου 2016

Τυρόπιτα Σκοπέλου

Το παραδοσιακό «σαλιγκάρι» της Σκοπέλου! Τυρόπιτα χωρίς αβγά, αλλά με τη νοστιμιά των τυριών της και του τηγανιού! Με μια φρέσκια […]
7 Απριλίου 2016

Μελιτζάνες Σκαφούδες (από τη Μυτιλήνη)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα, χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα. Υλικά για 6 άτομα6 μελιτζάνες φλάσκες, πλυμένες2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες, ξεφλουδισμένες […]
30 Μαρτίου 2016

Ντολμαδάκια με σάλτσα ούζου ντομάτα και θαλασσινά

Ένα ντολμαδάκι με ρύζι φυσικά αλλά με υπέροχες γεύσεις και αρώματα θαλασσινών και ούζου.
25 Μαρτίου 2016

Μπακαλιάρος με το πιο τραγανό κουρκούτι και σκορδαλιά

Δείτε όλα τα μυστικά για τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά!
19 Μαρτίου 2016

Σφολιατάκια με χόρτα και κατσικίσιο τυρί

Υλικά