Jacket potatoes

18 Μαρτίου 201613:08

Η ψητή πατάτα ή jacket potato όπως την λένε στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα πιατάκι στυλ fast food που μπορείς να βρεις σε όλα τα μικρά cafe ή εστιατόρια που κάνουν πρωινό & μεσημεριανό.

Στην πρώτη εταιρία που δούλεψα στην Αγγλία λοιπόν το jacket potato είχε γίνει εβδομαδιαία ιεροτελεστία, κάθε Τρίτη ή Τετάρτη μαζί με τον Σλάβεκ (Πολωνός, ο οποίος είχε ανακαλύψει την τρύπα που έφτιαχνε το καλύτερο) αλλά και με άλλους κάναμε την βολτίτσα μας από το Southwark (πίσω από την Tate Modern) προς το London Bridge και γυρίζαμε χαρούμενοι στην εταιρία με την ψητή πατάτα μας.

Στα πολλά εστιατόρια που είχαν ξεφυτρώσει στην περιοχή μπορούσες να βρείς από Ελληνικό φαγητό μέχρι και σούσι, αλλά για ένα περίεργο λόγο όταν βρίσκομαι στην Αγγλία προτιμούσα για μεσημεριανό το φαγητό της pub(Σε κάποιες pub ή gastropub μπορείς να φας καταπληκτικά τα λίγα αλλά καλά αγγλικά πιάτα fish n’ chips, bangers and mash, gammon steak κτλ) και ότι άλλο παραδοσιακό αγγλικό που μπορείς να βρεις στα cafe και στα εστιατόρια τους.

Τις πατάτες τους τις συνοδεύουν λοιπόν συνήθως με μπόλικο τυρί, με baked beans με ντομάτα και άλλα, εδώ θα τις κάνω με ελληνικό στυλ με ανθότυρο και χωριάτικο λουκάνικο. Αν φλυαρώ να μου το πείτε έτσι;

Τα υλικά μας (για 2 πατάτες μέτριες )

2 πατάτες μέτριες
1/4 από ένα μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
125 γρ. ανθότυρο
1/2 ντομάτα καθαρισμένη χωρίς τους σπόρους (στεγνή)
2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη (μισή κουταλιά ξερή αν δεν έχετε φρέσκια)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πιπέρι καγιέν ή μαύρο αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις τυλίγουμε με λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο, τις βάζουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (τρυπάμε την πατάτα με μαχαίρι και αν περνά με ευκολία απο άκρη σε άκρη είναι έτοιμη).
Σε ένα μούλτι χτυπάμε καλά το ανθότυρο με το κρεμμυδάκι, την ντομάτα, την ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, αν δεν έχουμε Multi τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη & ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένη σαλτσούλα ;)
Σε ένα τηγάνι περνάμε το λουκάνικο μας για να πάρει χρώμα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ανοίγουμε την πατάτα στην μέση κατά μήκος με ένα μαχαίρι (προσέχουμε να μην καούμε), την αλατίζουμε & από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα του ανθότυρου και τα λουκάνικα μας, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: lovefood.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr