Μποξάς Θεσσαλονίκης

23 Απριλίου 201614:31

Υλικά συνταγής

500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού ) Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις 
120 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 2 αυγά
3 γρ. Νωπή Μαγιά 
5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
150 ml(¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
3 κιλά αρνίσια νεφρα μιά χωρίς κόκκαλο, κομμένη στα 2
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο, σκόρδο, λεμόνι, ελαιόλαδο
400 γρ. πιπεριά Φλωρίνης στραγγισμένη
250 γρ. φέτα

Εκτέλεση συνταγής

Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα, μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνετε να κρυώσει και κόβετε μικρές φετούλες.

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα, το αλάτι και τα ζυμώνετε. Μοιράζετε τη ζύμη στα 2 και την αφήνετε να ξεκουραστεί (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).

Ανοίγετε 2 λεπτά φύλλα. Σε κάθε φύλλο απλώνετε τις μισές πιπεριές κομμένες στη μέση, τη μισή φέτα σε μικρά κομματάκια, λίγη ρίγανη και το μισό αρνί και τυλίγετε σε ρολό.

Αλείφετε κάθε ρολό με αυγό, πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα για μισή ώρα περίπου.

Πηγή: icookgreek.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr