kathetos

Κάθετος Εγνατίας Αρδάνιο-Ορμένιο: Το έργο ζωντάνεψε και σιγά-σιγά ολοκληρώνεται

30 Δεκεμβρίου 201313:47

Με καλό ρυθμό συνεχίζόνται τα δύο έργο του κάθετου άξονα Αρδάνιο–Ορμένιο μήκους 124 χλμ. Το τμήμα Αρδάνιο-Μάνδρα (ανάδοχος ΑΕΓΕΚ με έκπτωση 43%)  έχει συνολική πρόοδο μόλις στο 30% καθώς έχουν απορροφηθεί μόλις 16εκ.ευρώ από τα συνολικά 51 εκ.ευρώ. Το τμήμα Αρδάνιο-Μάνδρα δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2011 και υπογράφηκε στα τέλη Μαρτίου του 2011 με στόχο να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες. Με από αυτή την καθυστέρηση η ολοκλήρωση μεταφέρεται στο μέλλον. Με απόφαση της Εγνατίας Οδού τον Ιούνιο του 2015 η ολοκλήρωση του άξονα μεταφέρθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες έχει πολύ μεγάλη ιστορία καθώς ξεκίνησε το 2004 με άλλη εργολαβία, η τεχνική εταιρεία δεν το ολοκλήρωσε ποτέ και στις αρχές του έτους το έργο δόθηκε να το ολοκληρώσει η ΑΕΓΕΚ. Το έργο έχει περιθώριο 13 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης αλλά και εκεί έχουμε χρονικές καθυστερήσεις. Τελικά η ημερομηνία παράδοσης ορίστηκε για τις 13 Ιουλίου 2014. Η πρόοδος στο έργο έχει φτάσει περίπου στο 75% και απομένουν περίπου 16,7εκ.ευρώ για να ολοκληρωθεί. Στο έργο έχουν αρχίσει από τον Σεπτέμβριο οι παραδόσεις και αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ακόμα 2,5χλμ δρόμου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο άξονας αναβαθμίζεται με στόχο τη μετατροπή του σε κλειστή οδό ταχείας κυκλοφορίας διατομής πλάτους 12/14 μ. με μία λωρίδα κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση.  Κατασκευάζεται μεγάλος αριθμός τεχνικών, ανισόπεδοι κόμβοι εισόδου/εξόδου, παράπλευρο δίκτυο καθώς και παρακάμψεις οικισμών.

Το συγκεκριμένο έργο (Αρδανίου – Μάνδρας) είναι μήκους 37,5 χλμ και η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει:
Την κατασκευή δυο οδικών παρακάμψεων οικισμών: Παράκαμψη Προβατώνα, μήκους 3,90 χλμ. και Παράκαμψη Κορνοφωλιάς, μήκους 3,8 χλμ. περίπου.

Περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή δέκα ανισόπεδων κόμβων (Πέπλου, Θυμαριάς, Προβατώνα, Φυλακτού, Λύρας – Λαγυνών, Δαδιάς, Κορνοφωλιάς, Νότειος Σουφλίου, Βόρειος Σουφλίου, Μάνδρας) με την κατάργηση των υφιστάμενων.

Στο τμήμα Μάνδρα –Ψαθάδες πραγματοποιούνται έργα ολοκλήρωσης από τα υπόλοιπα που άφησε η προηγούμενη εργολαβία της εταιρείας ΒΙΟΤΕΡ.

ypodomes.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr