degree_1

Υποτροφία σε πτυχιούχο νομικής από την Ακαδημία Αθηνών

19 Δεκεμβρίου 201120:32

degree_1Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας, σε πτυχιούχο τμήματος Νομικής Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου Πανεπιστημίου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, στον κλάδο του Αστικού Δικαίου, από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως.


Οι όροι απονομής της υποτροφίας είναι οι ακόλουθοι:

1. Η υποτροφία χορηγείται για δύο (2) συνεχή ακαδημαϊκά έτη με έναρξη το έτος 2012-2013, και μπορεί να παραταθεί μέχρι δύο (2) ακόμη έτη, κατά την κρίση της Ακαδημίας Αθηνών, εφόσον ο υπότροφος προσκομίζει στοιχεία σχετικά με την πορεία των σπουδών του και τη διαγωγή του, τα οποία να δικαιολογούν την παράταση και υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως επαρκούν.

2. Σκοπός της υποτροφίας είναι η μετεκπαίδευση του υποτρόφου σε αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του εσωτερικού, στάθμης αναλόγου με το σκοπό της υποτροφίας.

3. To πρόγραμμα των σπουδών του υποτρόφου υπόκειται στην έγκριση της Ακαδημίας Αθηνών.

4. Το ποσόν της υποτροφίας ανέρχεται σε τετρακόσια πενήντα ευρώ (450,00 €) το μήνα.

5. Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται πτυχιούχοι τμήματος Νομικής Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισοτίμου Πανεπιστημίου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βαθμό τουλάχιστον “Λίαν Καλώς”, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 36ο έτος της ηλικίας τους.

6. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Γραφεία του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (δ/νση: Πανεπιστημίου 28), ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής. Ημέρα έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 21η Φεβρουαρίου 2012 και ώρα η 10η πρωινή.

7. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτά στα ακόλουθα μαθήματα:

α) Αστικό Δίκαιο

β) Πολιτική Δικονομία

γ) Δίκαιο προστασίας του καταναλωτή

8. Οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν μέσο όρο γενικής βαθμολογίας στα παραπάνω μαθήματα βαθμό τουλάχιστον δέκα τέσσερα (14), σε κλίμακα με άριστα τον βαθμό είκοσι (20).

9. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της υποτροφίας είναι η προηγούμενη σύναψη μετά του υποτρόφου στην Αθήνα του οικείου συμβολαίου υποτροφίας.

Η καταβολή της υποτροφίας αρχίζει από την έναρξη του πρώτου ακαδημαϊκού έτους ή εξαμήνου, στο οποίο αναφέρεται η υποτροφία (άρθρο 1).

10. Όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στο διαγωνισμό, υποχρεούνται να υποβάλουν στην Ακαδημία Αθηνών (ταχ. δ/νση: Πανεπιστημίου 28, Τ.Κ. 106 79, Αθήνα), το βραδύτερο δέκα πέντε (15) πλήρεις ημέρες πριν την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού, αίτηση, στην οποία πρέπει να δηλώνουν τη χώρα και τον κλάδο που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται τα εξής πιστοποιητικά:

α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του απαιτούμενου τίτλου σπουδών (άρθρο 5) (σε περίπτωση που ο τίτλος προέρχεται από Πανεπιστήμιο κράτους μέλους της Ε.Ε. πρέπει να συνοδεύεται από πιστοποιητικό αναγνώρισης ισοτιμίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή το ΔΙ.ΚΑ.Τ.Σ.Α.).

β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

γ) Επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση (Ν. 1599/86) ότι ο υποψήφιος δεν έλαβε ή δεν λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από άλλη κληρονομία, κληροδοσία, δωρεά, το I.K.Y. ή άλλη πηγή και δεν εξέπεσε από δική του υπαιτιότητα από άλλη υποτροφία, η οποία τυχόν του απενεμήθη προηγουμένως.

δ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. Για υποψηφίους άνω των 25 ετών το προσωπικό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ (16.000,00€). Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει προσωπικό εισόδημα, θα λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα το οποίο ορίζεται παρακάτω.

Αν ο υποψήφιος δεν έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του κατά το χρόνο διενέργειας του διαγωνισμού και δεν έχει προσωπικό εισόδημα απαιτείται η υποβολή επικυρωμένης υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/86 στην οποία δηλώνει ότι δεν έχει προσωπικό εισόδημα καθώς και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τελευταίου οικογενειακού εκκαθαριστικού σημειώματος. Το οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις είκοσι οκτώ χιλιάδες ευρώ (28.000,00€). Το ανωτέρω ποσό προσαυξάνεται κατά δύο χιλιάδες ευρώ (2.000,00€) για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο σε οικογένειες με άνω των δύο (2) προστατευόμενων τέκνων.

ε) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Σημ.: H Ακαδημία Αθηνών αναζητεί υποχρεωτικά αυτεπαγγέλτως τα εξής πιστοποιητικά:

α) Πιστοποιητικό Ελληνικής ιθαγένειας ή Ελληνικής καταγωγής.

β) Πιστοποιητικό ηλικίας όχι μεγαλύτερης των τριάντα έξι (36) ετών ανεξάρτητα αν πρόκειται για άνδρες ή γυναίκες ή για υπαλλήλους του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ..

γ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.

11. Η έλλειψη επαρκών οικονομικών μέσων αποτελεί προϋπόθεση της χορήγησης της υποτροφίας και κρίνεται κατά την απόλυτη και αμετάκλητη κρίση της Συγκλήτου της Ακαδημίας Αθηνών.

Τα της διεξαγωγής του διαγωνισμού και της παροχής υποτροφιών κλπ. διέπονται από τις διατάξεις του από τις διατάξεις του Κανονιστικού Διατάγματος 18/23.8.1941 (Φ.Ε.Κ. 286/23.8.1941, τεύχ. Α΄).

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 06/02/2012

http://www.diorismos.gr

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr