Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν

23 Ιανουαρίου 201013:00

__Ο Άγιος Αθανάσιος είναι ένα υπέροχο ορεινό χωριό, κοντά σε ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος, αλλά σχετικά αρκετά μακριά από τα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα της περιοχής έτσι ώστε να διατηρεί την ησυχία και το χρώμα του.

 

 Αυτό ισχύει όλο το χρόνο, εκτός από τα τριήμερα και τις γιορτές, όταν το χωριό συγκεντρώνει πλήθη επισκεπτών που καταφθάνουν από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.   

Το χωριό σήμερα αριθμεί 300 περίπου μόνιμους κατοίκους και αναπτύσσεται με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις για υψηλού επιπέδου φιλοξενία. Επιπλέον, η περιοχή συνδυάζει την τοπική παραδοσιακή κουζίνα, τη διασκέδαση σε διάφορα καφέ και οινοπωλεία με τις υπαίθριες δραστηριότητες (πεζοπορία, ιππασία) και τα χειμερινά αθλήματα. Υπάρχουν πολλές χωμάτινες διαδρομές για 4Χ4 που οδηγούν προς τα χωριά Λουτράκι, Κερασιά, Παναγίτσα αλλά και προς την Αχλάδα και το Σκοπό (Φλώρινα) δίπλα από τα απομεινάρια του κάστρου της Σέτινας. To δάσος του Καϊμακτσαλάν είναι ένας πολύ σημαντικός βιότοπος, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που έχει αναγνωρισθεί ως προστατευόμενη περιοχή με το * NATURA 2000* και έχει ενταχθεί στο δίκτυο * CORINE *. Aπέχει 605 χλμ από την Αθήνα και μόλις 123χλμ. από την Θεσ/νίκη. Εάν σταθεί κανείς σε κάποιον από τους δασικούς δρόμους για λίγα λεπτά ακίνητος θα νιώσει τους ήχους του δάσους και πιθανόν περίεργες παρουσίες όπως ζαρκάδια, ελάφια, λαγούς, αγριογούρουνα … σπανιότερα και αρκούδες (αποφεύγουν διακαώς την ανθρώπινη παρουσία). Το κυνήγι επιτρέπεται μόνο με άδεια από τον κυνηγετικό σύλλογο Έδεσσας και σε συγκεκριμένη ελεγχόμενη περιοχή. – Περπατήστε τα μονοπάτια γύρω από το χωριό. – Απολαύστε την τοπική κουζίνα, που θα βρείτε σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια. – Αγοράστε τοπικά βιολογικά προϊόντα από το καρότσι στο κέντρο του χωριού. 

 Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται κοντά στην Έδεσσα (39km- ασφαλτοστρωμένο δίκτυο), μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Μακεδονίας, 135km από την Θεσσαλονίκη, και 570km από την Αθήνα. ΟΣΕ Εδεσσας (23810)23510, ΚΤΕΛ Έδεσσας (23810)23511. Πρόσβαση υπάρχει από την Έδεσσα & τα χωριά Αγ.Αθανάσιος, Κερασιά-Λύκοι, Καρυδιά, Ορμα, Παναγίτσα.  Το χιονοδρομικό κέντρο με το μεγαλύτερο υψόμετρο, την πολύ καλή οργάνωση και την άψογη παροχή υπηρεσιών προς τους φίλους χιονοδρόμους και επισκέπτες διαθέτει:
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 2.020-2.480μ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΒΑΤΗΡΩΝ: 6 (1 εναέριος & 5 συρόμενοι)
ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΣΤΩΝ: 13 ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΠΙΣΤΩΝ: 15 χλμ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΖΟΝ : Από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Απριλίου

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr