Logo-laiki-syspeirosi

Δυσαρέσκεια Κολλάρου για τη στάση του Δημ. Συμβουλίου έναντι της ΡΟΔΟΠΗ και ανακοίνωση

1 Δεκεμβρίου 201510:26

Με τίτλο “Θολοί καιροί… πρόσεξε εργάτη” η παράταξη του Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημ. Συμβούλιο Ξάνθης, αναφέρει:

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά – Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά. 
Την ώρα που η εργοδοσία της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε. απέλυε τον 6ο κατά σειρά εργάτη – Δευτέρα 30 Νοέμβρη 2015 – το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης έδειχνε με ποιους πάει και ποιους αφήνει.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης είχε ήδη θέσει το ζήτημα του αγώνα των εργαζομένων από την Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015, ημέρα τρίωρης στάσης στο εργοστάσιο με καθολική συμμετοχή και αίτημα την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημα της τρομοκρατικής στάσης του εργοδότη. Ολόκληρος ο τοπικός τύπος δημοσίευσε την ανακοίνωση και το αίτημα της Λ.Σ. προς το δημοτικό συμβούλιο.
Μεσολάβησε η άρνηση της εργοδοσίας να συμμετάσχει και στον τριμερή διάλογο που είχε κανονιστεί να γίνει στο Υπουργείο στην Αθήνα.
Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Προεδρείο επικαλέστηκε τυπικούς λόγους για τον τρόπο που τέθηκε το ζήτημα. Ο Δήμαρχος πρότεινε αντί ψηφίσματος να σταλεί μια επιστολή με περιεχόμενο που θα έδειχνε την ανησυχία για το διογκούμενο κύμα απολύσεων και άλλων αντεργατικών ενεργειών. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δέχτηκε προκειμένου να υπάρξει απόφαση.
Και τότε…
Ποιος είδε τις συνεπείς παρατάξεις και δεν φοβήθηκε. Η μείζων αντιπολίτευση δια τους επικεφαλής της στηλίτευσε τη στάση των εργαζομένων που άκουσον-άκουσον φόρεσαν κομματικό μανδύα και περιφέρουν όπου μπορούν το αίτημά τους για συμπαράσταση. Και δεν έμεινε εκεί. Δήλωσε δικηγόρος του σωματείου ΚΟΜΟΤΕΞ (εργοδοτικό – διασπαστικό) το οποίο με υπόδειξή του δεν έπεσε στο ίδιο λάθος να υπερασπίσει τα ταξικά συμφέροντα.
Ακολούθησε λαύρος ο επικεφαλής του έτερου συνδυασμού-διεκδικητή της εξουσίας με τον υπέρλαμπρο τίτλο «Συμμετέχω». Δήλωσε ότι τον πρόλαβε ο προλαλήσας, αλλά πρέπει να τονίσει με τη σειρά του πόσο ξένη προς τη λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου είναι η συζήτηση εργατικών προβλημάτων.
Η ένοχη σιωπή των υπολοίπων, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκλήρωσε το σκηνικό και έβγαλε από την αμηχανία και τους συμβούλους που αισθάνονταν άβολα για την πιθανή αρνητική τους ψήφο.
Ηθικόν δίδαγμα (ή απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας): Θολοί καιροί πρόσεξε εργάτη, άγρυπνο πάντα έχε το μάτι, άγρυπνο πάντα έχε το μάτι, εχθρούς και φίλους, πρόσεξε εργάτη. (Στίχοι: Γιάννης Νεγρεπόντης – Τραγουδιέται και στο ρυθμό που συνέθεσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης)
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=38290
https://www.youtube.com/watch?v=5YDo3KrkQzU
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα τα διπλώσει. Πεισματικά θα παλέψει για το ψωμί και το δίκιο των εργαζομένων του Δήμο

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr