Πρώτη εντός έδρας νίκη για την Ξάνθη. 2-0 τον Πανιώνιο, στην 7η θέση η ομάδα

22 Νοεμβρίου 201519:38

Την πρώτη της νίκη εντός έδρας, δεύτερη στο πρωτάθλημα, που σημαίνει σημαντική βαθμολογική ανάση, πέτυχε η Skoda Ξάνθη το απόγευμα της Κυριακής σε βάρος του Πανιωνίου με 2-0

Η ομάδα του Λουτσέσκου, που έμεινε αήττητη για 5η αγωνιστική, ήταν καλύτερη από το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδου στη συνολική εικόνα του ματς. Αρκετά ουσιαστική στο πρώτο μέρος, όταν με δύο τελικές προσπάθειες πέτυχε δύο γκολ. Άτυχη γιατί είχε δύο αναγκαστικές αλλαγές ήδη από το πρώτο ημίχρονο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επανάληψη, όταν και η ομάδα του Πανιώνου προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η Ξάνθη δεν απειλήθηκε και χειροκροτήθηκε για το επίπεδο της απόδοσης.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα έφτασε τους 15 βαθμούς, βρίσκεται στην 7η θέση, ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ,  το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου χαρακτηρίζεται πού πιο βατό ενώ η ομάδα πιστοποιεί την αγωνιστική της άνοδο. Επόμενο ματς την Κυριακή στη Λειβαδιά.
191249

To ματς  από το novasports.gr

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με την Skoda Ξάνθη να έχει μεγαλύτερη διάθεση, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να απειλήσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου. Στο 16’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Βιγιάλμπα, που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Τσέναμο και στην αμέσως επόμενη φάση στο 18’, ο Έλτον έκανε καταπληκτική μπαλιά στον Νιέτο, που μπήκε από αριστερά και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα, οι κυανέρυθροι βγήκαν ξανά σε κόντρα, εκμεταλλευόμενοι τις αργές επιστροφές των ακριτών. Ο Μπουμάλ μπήκε από δεξιά, αλλά την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε με προβολή ο Φλίσκας και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 32’, σε σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ και στο 44’ οι ακρίτες στη δεύτερη τελική τους προσπάθεια, διπλασίασαν τα τέρματα τους με ένα ακόμη ωραίο γκολ. Ντιμιτρόφ και Ράνος συνδυάστηκαν ωραία (ο πρώτος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο δεύτερος έκανε προβολή ανάμεσα σε Ρισβάνη και Χατζηισαΐα) και έτσι έγινε το 2-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Η Skoda Ξάνθη είναι απόλυτα εύστοχη στις προσπάθειες για γκολ και δίκαια προηγείται του Πανιωνίου, που πραγματοποίησε επιεικώς μέτρια εμφάνιση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Skoda Ξάνθη μπήκε με φόρα από την ψυχολογία του δεύτερου τέρματος και πίεσε αρκετά για να πετύχει ακόμη ένα, ώστε να «κλειδώσει» το ματς. Δεν τα κατάφερε, αλλά από την άλλη, δεν απειλήθηκε κιόλας, αφού ο Πανιώνιος, παρά την είσοδο των Ανσαριφάρντ και Μητρόπουλου, αδυνατούσε να αναπτυχθεί και να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Η μοναδική φορά που έγινε αυτό, ήταν στο 66’ με τον Ανσαριφάρντ, αλλά το πλασέ του Ιρανού κατέληξε στην αγκαλιά του Τσέναμο.

Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι οπισθοχωρούσαν, θέλοντας να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και οι «κυανέρυθροι» κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούσαν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί, με το 2-0 να παραμένει. Ο Τσέναμο ήταν θεατής του αγώνα με εξαίρεση τη φάση του 88ου λεπτού, όταν αρχικά έδιωξε σε σέντρα του Μητρόπουλου και εν συνεχεία μπλόκαρε κοντινή κεφαλιά του Ρισβάνη. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν συνέβη κάτι το αξιόλογο και έτσι, η Skoda Ξάνθη έφτασε στη δεύτερη φετινή εντός έδρας και τρίτη συνολικά νίκη της στο πρωτάθλημα με 2-0. Για τον Πανιώνιο, που δεν άξιζε κάτι περισσότερο, αφού πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, ήταν η τρίτη ήττα σε έξι εξόδους και τέταρτη συνολικά στη Super League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Skoda Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας (20’ Ντιμιτρόφ), Ντα Σίλβα (77’ Φάρκας), Λουσέρο, Χερέα, Φλίσκας, Νιέτο (37’ Τριάδης), Λισγάρας, Ράνος.

Στον πάγκο έμειναν: Γκαραβέλης, Τόμιτς, Καπετάνος, Γκόμες.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Καραμάνος (55’ Μητρόπουλος), Μπουμάλ (63’ Μασούρας), Οικονόμου, Μπακασέτας, Σιώπης (46’ Ανσαριφάρντ), Βιγιάλμπα, Βλάχος, Ρισβάνης.

Στον πάγκο έμειναν: Διούδης, Τασουλής, Χαλκιαδάκης, Αργυρόπουλος.

Κίτρινες κάρτες: Ράνος, Χερέα – Βλάχος, Κόρμπος, Μπακασέτας, Οικονόμου
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Α. Καρατζίκας (Αθηνών), Ι. Απτόσογλου (Αθηνών)
Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr