Oι φροντιστές διαμαρτύρονται για τον ΦΠΑ. Γενική συνέλευση των φροντιστών της ΑΜΘ στην Ξάνθη

29 Ιουλίου 201520:00

Την απόσυρση της διάταξης για την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα, ζητούν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών της περιοχής  οι οποίοι φοβούνται νέο κύμα λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας αν αυτή εφαρμοστεί.

Παράλληλα, οι φροντιστές καταγγέλλουν άνιση μεταχείριση, καθώς τα ιδιαίτερα μαθήματα με απόδειξη και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ. Στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η Γενική Συνέλευση όλων των φροντιστών της ΑΜΘ με μεγάλη συμμετοχή από φροντιστές μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών.

O κλάδος των φροντιστών της Θράκης σύμφωνα με τον Η. Ζωγράφο, Πρόεδρο των Φροντιστών, θα κινηθεί νομικά με σκοπό να μην περάσει η τροπολογία που θέλει την αύξηση του ΦΠΑ στα 23% στα φροντιστήρια κάτι που θα επιβαρύνει την ελληνική οικογένεια αλλά και θα οδηγήσει πολλά φροντιστήρια σε λουκέτο.

Ωστόσο ο κύριος Ζωγράφος επισημαίνει ότι η απορρόφηση του ΦΠΑ από τους ίδιους τους φροντιστές θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των φροντιστηρίων ενώ τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές των περισσότερων φροντιστηρίων παραμένουν σταθερές.

Γνωστοποιούν δε ότι δεν αποκλείεται να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς «η επιβολή του ΦΠΑ σε φορείς παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών παραβιάζει κοινοτικές οδηγίες» κι όλα αυτά στην κορύφωση μιας εξαιρετικά δύσκολης πενταετίας για τον κλάδο, ο οποίος προσφέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, όπως σημειώνουν.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr