ΦΕΞ: Ο απόηχος για το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής – Οι εκδηλώσεις του Απριλίου

14 Απριλίου 201512:30

Μετά την ολοκλήρωση του 9ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) Εξαιρετικές συναυλίες στην ανοιξιάτικη γιορτή μουσικής στην Ξάνθη
η Φ.Ε.Ξ. ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίησή του. Υψηλή ποιότητα, μεγάλη συμμετοχή, πολύ χαμηλό budget και εξαιρετικός εθελοντισμός.

Τον Απρίλιο επίσης στη ΦΕΞ:

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

    Τρίτη 14, 21 και 28 Απριλίου (21.30) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Αφιέρωμα στον Αλεξάντερ Σοκούροφ. Ο γνωστός ως ηγέτης της «πνευματικής» πρωτοπορίας του σοβιετικού σινεμά, δίκαια απολαμβάνει τις διθυραμβικές κριτικές όλου του καλλιτεχνικού κόσμου. Θεωρείται ανάδοχος του Ταρκόφσκι και δεν είναι τυχαίο που ο σπουδαίος Σουηδός σκηνοθέτης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν είχε πει: «Ο Σοκούφοφ σπάει τους κανόνες σε κάθε επίπεδο. Κάθε του έργο είναι απρόσμενα γοητευτικό».

Με 24 γράμματα και όχι μόνο

    Σάββατο 25 Απριλίου (18.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Το βιβλιοπωλείο Πυργελή, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και οι εκδόσεις Καλέντη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Μαζί» της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου.
    Σάββατο 25 Απριλίου (20.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Αφιέρωμα στον Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ. «Χρειαζόμαστε νέους τρόπους έκφρασης. Χρειαζόμαστε νέους τρόπους, κι αν δεν μπορούμε να τους δημιουργήσουμε καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα».

Δύο-τρία πράγματα που ξέρω για… την τέχνη

    Τετάρτη 15 Απριλίου (20.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Παρουσίαση του πορτρέτου του Andrei Tarkovsky από την κινηματογραφική λέσχη της Φ.Ε.Ξ.
    Τετάρτη 22 Απριλίου (20.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Τα ομαδικά πορτραίτα της Φλάνδρας και της Ολλανδίας. Μια ιδιαίτερη «εξειδίκευση» των πορτραίτων στη Φλάνδρα και την Ολλανδία στη «χρυσή εποχή» της ολλανδικής ζωγραφικής (17ος αιώνας). Με την ιστορικό τέχνης – μουσειολόγο Κική Χριστοδούλου.

Παγκόσμια ημέρα Tai Chi και Qi Gong

    Εορτασμός στην Ξάνθη την Κυριακή 26 Απριλίου (11:00) στο γήπεδο Χρύσας. Περισσότερα: https://www.facebook.com/events/340721549468852/.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr