Παράσταση Καραγκιόζη το Σαββατοκύριακο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης

18 Νοεμβρίου 201417:01

Μετά από την επιτυχημένη παρουσία στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, ο Θίασος Σκιών από την Ξάνθη «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» Καραγκιοζης_Δομτζιδηπαρουσιάζει την νέα του παράσταση! Ο τίτλος της είναι «Οι τρεις καλές συμβουλές» και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη Π το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 12 μ.μ.

Α4_Xanthi copyΠρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση σε κείμενο του Δομτζίδη Απόστολου εμπνευσμένο από το ομότιτλο ελληνικό λαϊκό παραμύθι. Η Αγλαΐα μην αντέχοντας άλλο την τεμπελιά του Καραγκιόζη, τον παρατάει λέγοντάς του πως θα γυρίσει μόνο αν ο Καραγκιόζης βρει μια τίμια δουλειά. Ο Καραγκιόζης αναγκάζεται να δουλέψει, όχι όμως για πολύ. Η πληρωμή από τη σύντομη αυτή εργασία του είναι τρεις καλές συμβουλές. Θα τον βοηθήσουν άραγε; Η συνέχεια στο πανί!

Με την υποστήριξη της νεοσύστατης Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού

http://poetry-folktale-academy.gr/

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 – 7 μ.μ. και

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 – 12 μ.μ.

Γενική Είσοδος: 3 €

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπναποθήκη Π, Καπνεργατών 9, Ξάνθη

Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται από τους Δομτζίδη Απόστολο, Κατσιλίδου Ειρήνη και Μιχαηλίδου Νατάσα.

Η αγάπη των παραπάνω ανθρώπων για το θέατρο σκιών οδήγησε στη δημιουργία του θιάσου το φθινόπωρο του 2013 και από τότε δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τον Απρίλιο του 2014 ο θίασος συμμετείχε στους 5ους ελληνικούς αγώνες θεάτρου σκιών στην Πάτρα και διακρίθηκε κερδίζοντας το βραβείο Δεξιοτεχνίας Κίνησης.

Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει στο κοινό τις παραστάσεις «Τα αινίγματα της Βεζυροπούλας», «Ο Καραγκιόζης Προφήτης» και «Ο Καραγκιόζης γιατρός με το ζόρι».

Παράλληλα, ετοιμάζεται η παρουσίαση της επόμενης παράστασης «Οι τρεις καλές συμβουλές» που αποτελεί πρωτότυπο θεατρικό έργο του Απόστολου Δομτζίδη, διασκευή λαϊκού παραμυθιού.

Ο θίασός μας έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Λύκειο Ελληνίδων, τη Δημωφέλεια Καβάλας, το εργαστήρι «Θεάτρου Ανάβασις», τον Δήμο Βιστονίδας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαγγάνων, Τυμπάνου, Σταυρούπολης, Γαλάνης, Αμισιανών κ.ά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr